Spilledåse

mensviventerpåtoget


Det var en gang en garncup på Din Hobby sitt hobbyforum. Eller, det ER. Det er enda en omgang igjen, og hver omgang varer to uker. Den begynner på søndag, da er det avspark. Jeg blåser i fløyta! Men først venter vi på toget og konduktøren. Jeg var i reisemodus og i disse dager skal man jo tenke grønt. Miljøvennlig er grønt og gresset er grønnere osv.  Jeg laget en pung med tre-på-rad-spill-brett. Pungen kan brukes til penger eller til andre ting du syns er nyttige å ha en beskyttelse rundt, som for eksempel en ipod eller mobilen. Jeg har lenge hatt lyst til å hekle på denne måten, etter å ha sett flotte vesker i denne teknikken på nett. Men alle forklaringene har vært på engelsk og mange med videosnutter ? så jeg har ikke tatt meg tid. Nå lagde jeg min oppskrift på pungen utfra forklaring fra pt-design på hvordan man kan gjøre ved fargeskiftene, tegnet et diagram selv der pungen ble som toget og som et spillebrett for tre på rad. Det var morsom måte å hekle på! Det gikk smått i begynnelsen, men så fikk jeg litt mer dreisen etterhvert. Mens man venter på toget, blir tiden lang ofte. Og på togreisen kan tiden gå sakte også, særlig om det blir stans. Med denne pungen, har du spillet med deg. Spill med kron og mynt eller femtiøringer og kronestykker for eksempel. Og i god miljøtakt og tone bruker man jo gjerne ting omigjen. Her kan du bruke litt restegarn om du har. Jeg har brukt fargene:  Gammelrosa (babyull fra Nøstebarna) Lys gul (babyull fra Viking Garn)  Rød (babyull fra Gjestal) Blå(babyull fra Gjestal)  Brun (babyull fra Gjestal) Grønn (babyull fra Gjestal) - Grå babyull fra Gjestal)


 Her er «bruksanvisningen» til reisespillet!

Jeg begynner med 80 luftmasker som var togrøde og som jeg satte sammen til en ring med en kjedemaske. Du kan også hekle bunn først, men siden dette var nytt for meg, gikk jeg rett inn i utfordringen. Til neste gang begynner jeg med færre masker og får en bunn først, før jeg øker til jeg har 80 i ringen. Nå heklet jeg rundt og rundt slik:
8 rød fastmasker, ti blå, 10 rød, 10 blå, 2 rød, 10 blå, 10 rød, 10 blå, 8 rød. I den siste fastmasken før skiftet trakk jeg gjennom med neste tråd. Triks: hekle rundt tråden du ikke bruker. Da blir det mindre å feste, de blir færre llange tråder som kan vikle seg fast i ting man vil ha i pungen senere og hekletøyet blir fastere. Jeg gjentok denne raden 10 omganger. Så heklet jeg på samme måte, men forskjøv slik at det blå kom over de rød. De 18 i front fikk være rød hele tiden, det samme med de to bakpå. Igjen ti omganger. Tredje runde blir som den første. Jeg avsluttet med to omganger rød fastmasker og en omgang kjedemasker for å få en kant.

Jeg heklet så sammen pungen i bunnen med fastmasker, rød.

Så heklet jeg fire hjul. Jeg la opp fire luftmasker i grått, satte sammen med en kjedemaske, tok åtte fastmasker om ringen og byttet til brunt. To fastmasker i hver maske = 16 fastmasker. Avsluttet med kjedemaske.

Til slutt broderte jeg gule lys og grønt gress før jeg heklet blomster etter oppskriften på liten blomt fra nøstebarna. De er lysegule med gammelrosa. 

Fest alle tråder, klipp av de løse og montér glidlås (eller annen lukkemekanisme).

Spill (deg) løs!

Tilbehør og kronen på verket:
Brun glidlås 10 cm
sort bjørnetråd

Verktøy:
Heklenål nr. 2
Stoppenål

2 kommentarer

GunnR

28.aug.2009 kl.08:10

Så stilig og gøy denne var!

Liss

04.sep.2009 kl.21:24

Flott og morsom :))

Skriv en ny kommentar

hits