Lørdagsgodt: Blogcandy ala død eller levende

Redda Joppe! Jeg erklærte akkurat at bloggen skal få litt fast inventar gjennom uka. På lørdager er det lørdagsgodt, smått og godt, og denne gangen blir det en heklehobby: å skape figurer på japansk vis med heklenål. Jeg begynner i motsatt rekkefølge som regel, man begynner jo gjerne med fødsler. Jeg begynner med døden - og det ganger to!  Her har jeg brukt babyull og heklenål nr. 2, fyllvatt og litt bomullstråd til øyne og munn. Hver av disse to er heklet i tre deler: kropp, hode og hette.
lrdagsgodt1
Vondt skal vondt fordrive, sa noen vise. De fikk ikke alltid rett, men noen ganger er det sånn. Kanskje er det trygt å ha døden som maskott da? Døden har i alle fall mange ansikter, og her er to. Teknikken er amigurumi og jeg fant figurene i den nyutkomne og nyinnkjøpte boka cirka laskigt søta figurer. Her er det døden, kontorzombier, riddere, sverd, skjold og mye annet. Det var litt gøy å heke hette syns jeg, og deretter se at den passet på hodet. Og hver og en får sin personlighet. Ja, det må den jo, døden har flere ansikter ble jeg jo akkurat enig om.

Disse maskottene skal få nøkkelring eller karabinkroker så de kan være med mange plasser. Kanskje de vil gjøre uttrygge dager og bygninger litt tryggere og, om man har nøkkelen på dem? Det er helt spesielt gode venner som skal få disse skapningene. For vondt skal vondt fordrive, og jeg vil de skal få leve, ikke bare overleve.

I morgen skal jeg besøke syv nettsteder. Kanskje er de litt mer fargerike, hihi.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits