Aktivitet 2: Rosa

rosa
Jeg kom på en aktivitet til jeg ville foreslå for lørdagssyssling om man ikke har såpebase og annet for hånden. Dette er en solidaritetsaktivitet like mye som den er søt. Søt og rosa, med en alvorlig undertone med et håpefullt budskap. Oi, det ble en lang setning!

Jeg satt og hørte på radioen i formiddag, og da snakket de om kreftforeningens Rosa sløyfe aksjon 2009. Det er en hjertesak for mange, og mange støtter med penger, men også gjennom å vise at de støtter hverandre, de som er berørt og pårørende samt arbeidet og forskning innen sykdommen, med selv å bruke fargen. Den pågår i hele helgen, og jeg tenkte at det kanskje kunne være gøy å lage sine egne rosa sløyfer gså. Hvorfor kke ta rosa skråbånd eller silkebånd og sy fast på rette hårstrikker? Eller hekle sløyfer å feste på en veske man bærer på? Jeg kom også til å tenke på en kjempesøt lue jeg har sett på nettet før, for de som liker/mestrer å strikke på engelsk. Både lua og oppskriften finner du her: http://www.knotions.com/issues/winter_2008/patterns/take_a_bow/directions.aspx 
I oppskriften er lua, som er i vintagestil, heter Take a Bow og er designet av  Linda Wilgusrosa, og sløyfen grønn, men det er jo fritt frem. Bare fantasier og drømmer setter grenser. Eller sprenger dem. Og grønt betyr håp. Har man en annen lueoppskrift man liker, kan man jo også bruke den og videreføre ideen med sløyfa over på den. Jeg syns den var kjempesøt - både til liten og stor. Jeg ble inspirert!

Én kommentar

Heidi

03.okt.2009 kl.16:10

Fine ideer du har om egne og mer personlige varianter for å markere Rosa sløyfe-aksjonen! Mistet tanten min etter brystkreft, så må innrømme at det er en sykdom jeg frykter.

Skriv en ny kommentar

hits