Medisinsk pannebånd

Trengs en sykepleier eller lege? Hjelpen er nær! Med pannebånd er dukken klar til å hjelpe med både trøst og bandasje eller plaster på såret, eller andre ting. medisinskpannebånd

Inspirasjonen til å gjennomføre dette strikkepannebåndet fikk jeg fra Lise Nymarks bok med dukkeklær til aktiv lek, men jeg endret oppskriften ford iden var til en større dukke samt i et tynnere garn, og jeg ville heller ikke bruke løsningen med å knyte bak slik det var gjort i oppskriften, fordi jeg ville at det skulle være lett å kle på dukken også for de minste barna. For å få det passe stort, strikket jeg derfor på tvers og sydde sammen bak. Da jeg kom så langt, skjønte jeg fort at maskestingene mine ville heller ikke passe inn siden arbeidet mitt da var snudd på høykant på et vis. Jeg heklet derfor et rødt kors og sydde det på.

Slik gjør jeg med medisinsk pannebånd med strikkepinner nr. 3 og gjestal bomull sport: 


Legger opp 17 masker.  Hele arbeidet strikkes frem og tilbake.
1 pinne = vrangen

1. pinne Strikk 4 rett, 9 vrangt (glattstrikk), 4 rett ut pinnen. De fire første og fire siste strikkes hele tiden rett.

2. pinne Strikk alle rett

Gjenta disse pinnene til arbeidet går rundt hodet og fell av fra retten. Sy sammen bak med hvitt. Fest trådene.

Rødt kors: Heklenål nr. 3.  
11 rød luftmasker, 10 fastmasker tilbake, rund hjørnet med en luftmaske, 10 kjedemasker på andre siden. Fest tråden. Deretter lager du to biter rødt til, med 6 luftmasker og 5 fastmasker tilbake i stedet for ti. Sy fast midt på pannebåndet.

medisinskpannebånd1

Én kommentar

Turi

08.okt.2009 kl.19:03

Stilig!

Flott blogg du har :-)

Skriv en ny kommentar

hits