Nøstebarn og du bittelille alpakka

Smått og godt med ull som varmer. Denne gangen skriver jeg om to bøker, begge to bøker jeg liker innen babystrikking. Det er basisboka Strikk til nøstebarn av Kathrine Gregersen utgitt på Samlaget og Strikk til baby nr. 7 fra Du store alpakka.
bleiebukse
Bøkene har en ting til felles: de dekker mange søte plagg til de minste. Nøstebarnboka passer godt som basisbok og heftet fra alpakka er krydderet, slik jeg føler det. Der er det ekstra søte kjoler og kåper og uro til å henge over sengen og de vakreste pledd. Nøstebarna har praktiske plagg, de har bleiebukser, halser, enkle votter, de har sparkebukser, de har nydelige omslagsjakker, de har kjoler man kan vokse med osv. Sammen er disse to bøkene en kjempestart til å lage babyklær. Det er inspirerende bøker, samtidig som de er nyttige. Kanskje trenger noen hentesett, babytøfler eller vognposer til jul? Eller nye votter?

Når jeg strikker etter alpakkaoppskriftene, føler jeg at jeg tryller. Det er litt som kunstverk noen av mønstrene, og plutselig kommer de frem, som når man strikker bølgekanter med fairytale-garnet.  Når jeg lager fra nøstebarnboka, er jeg helt trygg på at det blir solide plagg til småfolk. Sammen er disse to bøkene en perfekt miks!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits