Lørdagsgodt: Ta tiden tilbake

I natt skal vi stille klokka. Da får vi timen vi mistet på våren til fordel for lyse sommerdager, tilbake. Hv avil du fylle den ekstra nattetimen med?

skann0006

Søvn og dvale, en spennende bok eller noe annet? Det er i alle fall lurt å huske å stille klokka.

LØRDAGSAKTIVITETER: Mens vi stiller klokka, er det kanskje noen små som vil lære klokka? En måte å lære på, så jeg tips til hos CC hobby. skann0002
Du trenger tusj, papptallerken, litt kartong og en splittbinders. Har du ikke splittbinders, bruk ståltråd, piperenser el. Mal en papptallerken i din eller barnets favorittfarge, eller bruk en papptallerken som allerede har en fin/glad farge eller et artig mønster. Du kan dekorere tallerkenen mer etter ønske, med maling eller utklipp. Bruk så en tusj til å tegne på tallene på "urskiva". Begynn med nr. 12, 3, 6 og 9 for enkelt å få alt på rett sted. Tegn en langeviser og en litt kortere på kartong og klipp ut. Lag et hull i viserne og et hul i tallerkenen midt på og fest viserne til tallerkenen ved hjelp av splittbindersen. Vips, klokka er klar til å utforskes. 

Vil du lage en klokke som virkelig går i stedet og ikke trenger å kunne flytte på viserne selv for å øve, er det mulig å kjøpe små urverk for eksempel på chlas ohlson. Bruk hva du vil til å lage en kul, personlig klokke. Ett forslag er å bruke en cd-plate eller en gammeldags LP som urskive. Å dekke en plate med den utslitte/fravokste favorittolabuka er også kult.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits