Gårdsdagens bokmeddelelse

På vann og brød eller luft og kjærlighet. En bok om basisverdier, det grunnleggende, pakket inn, dekket over, deretter avslørt igjen. Men jeg tror ikke det stikkes hull på bobla, man får bare se nye bilder i den. Som i en såpeboble av tykk, god såpe når lyset treffer korrekt.
speboble
Jeg er en dag på etterskudd, men skal fortelle om en bok jeg allerede har fortalt noen om - for den gjorde et godt inntrykk. Filosofien er pakket inn i livet i boka. Jeg snakker, nei skriver, om Slottet i Pyreneene av Jostein Gaarder.
Dette er en bok... om livet, om før, om etter.. Dette er en bok som ikke er konkret, men som likevel sier så mye om så mye man tenker  - og ikke tenker, sier, og ikke sier.

Det er en bok i Jostein Gaarder-stil med at den er filosofisk, velformulert og gjenomarbeidet.
Det er en reise i tid og rom, samliv, samlivsbrudd, begravelse og tiden etterpå.

Det er epostvekslinger gjennom hele boka. Og - på toppen av det hele, det er en knallgod innlesning på lydbok, med tre stemmer. Det er fint for oss som strikker det, med lydbok, og spesielt når det er godt lest i tillegg, og boka fikk en ekstra dimmensjon med de tre stemmene.

utgitt på Aschough og lydbokforlaget. Dette står om boka: "Steinn og Solrun har ikke sett hverandre siden 1970-tallet. Så en dag treffes de igjen på en altan på et gammelt hotell på Vestlandet. 30 år tidligere, i den samme fjellbygda, skjedde det noe som tvang dem til å gå fra hverandre. Nå blusser gamle følelser opp igjen"
For meg var boka mye mer det i mellom enn det som blusset opp. .

Én kommentar

Marit

30.okt.2009 kl.15:55

Så fint du anmelder boka.

Blir som en ser de to.

Skriv en ny kommentar

hits