Hvis lua mi var rød

Da en liten mus skulle ut å gå, fikk den lukten av jul og pyntet seg forsiktig. Den er litt redd, for fella står ute og det er ikke enda blitt julekveld. Reven liker musestek og kjærringa har musefelle - det er mang en felle å gå i for ei lita mus, både i og utenfor hus.

Stille, stille som mus - jeg sover! En liten datapause med mus i hus. Musa er litt sliten, for den har akkurat stelt i stand til julefest. "Hvis lue mi var rød" sa musa langt inn i desemberdrømmeland.

Jeg laget denne i dag, og har tenkt til å sy den på rød julekalender med lommer i ulike farger som hekles i disse dager.  

julemus

Delt spiss(mus)kompetanse:
Du trenger ikke så mye for å lage ei lita grå mus med julerød lue og mye personlighet innabords. Du trenger en filtenål (eller to, hender de knekker når man blir litt ivrig og da er det godt å ha en i reserve), kardet ull og et underlag (for eksempel en liten isoporplate). Jeg begynner med hodet. Så får hodet øyne og nesetipp.  Deretter lager jeg ørene løst før jeg fester de til hodet og det samme med lua rød og sprø. Jeg lager kroppen grovt før jeg fester den til hodet. Hele stikkes i fastere form til slutt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits