"Kunsten å leve" og maskesammensvergelsen


I dag blir det om to bøker, først en kunstbok til å blad i og lese i, deretter en hekle- og strikkebok med inspirasjon og oppskrifter - trinn for trinn. Kanskje skulle Kunsten og leve også hatt en oppskrift enkel å følge, men livet har flere nyanser og det har visst kunst og. Det er mye rart som er kunst. kanskje vi kaller det vi ikke har navn på for kunst. Men denne boka er kunst.

1. Gavebok, inspirasjonsbok og billedbok for voksne, innen kunstsjangeren. Dette er en bok jeg tror kan være en fin (og flott)  julepresang, bursdagsgave eller gave til noen man bryr seg om ellers i året. Det er en kunstbok av Jan Vincents Johannessen, den heter Kunsten å leve og er Illustrert av Jakob Weidemann . Dette er en bok jeg tror dekker mange plan - både det rene kunstneraspektet med malerier og alt kunsten uttrykker og dette med mestring - kunsten å mestre, håndtere, endre, leve med... Den selges for en halv tusenlapp, men en god bok gjør ofte opp regningen til syvende og sist. FineArt har denne boka som månedens bok nå.  og de skriver følgende: "Den forrige "Kunsten å leve" utkom i 1993 og ble en formidabel suksess. Siden utgivelsen har den solgt i 135 000 eksemplarer og er den mest solgte gavebok gjennom tidene. Den traff alle aldersgrupper med sine lett tilgjengelige betraktninger om den vanskelige kunsten det er å leve et rikt, lykkelig og meningsfylt liv. Den nye "Kunsten å leve" er en bok full av livserfaringer og livsvisdom, en bok om sorg og glede, nærhet og ærlighet, åpenhet og lekenhet. En bok om hva det vil si å leve, og hva det innebærer å være menneske, og å bry seg om andre mennesker." Personlig tror jeg man må oppleve en bok selv for å kunne vite om den passer for en, og jeg tror aldri en bok treffer hundre prosent for hvordan det er for en selv å ballansere i eget liv, på egen line med egne føtter, i en kropp rundt eller rett eller som et frukttre, med et stort eller lite hode på toppen, med eller uten mange lyspæreideer, skarp eller langsom, snegle eller pinnsvin. Men boka ser vakker ut og jeg tror jeg vil kjøpe den til noen en gang. Det er en bok om å leve og en bok om å bry seg og en bok om å mestre, og en bok for nye tankemåter og alternative veier - eller pennestreker og penselstrøk.  Ønsker deg en strykende god uke.

2. Maske er mangt. Maske er skuespill, maske er luft, maske er teater, teater er fest. Maskepi - sammensvergelse i strikking og hekling av Tine Solheim, er oppfølgeren av Maskeball av samme forfatter. det er en vakker bok, og det er rene musikken eller maleriene for en strikker. Det er alt i ett - både vakkert, mykt, velballansert, inspirerende og overraskende. Det er nyskapende og det er tradisjonelt. Det er nyttig og det er pynt. Jeg gleder meg til å lage noe fra den. Foreløpig ser jeg bare på coveret, blar i boka, finner frem pinner (jmfr. bildene) og hekler på noe annet til jeg har valgt. Jeg tror jeg skal lage både sirkeltøfler, pulsvarmere og leggvarmere etterhvert.

maskepi2


maskepi1

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits