Blågodt

Ute
 ligger snøen. Inne ligger vi. Eller sitter eller står
- opp? I dag er det dag nummer to blåfjell går på kino. Det er jlenatt i blåfjell. Fjellrose er redd, men for å være odig må man være redd og hun våger seg ut. I dag tenkte jeg at man kunne gjør noe blått, hvis man vil. Se på den blå timen ute og ha med varm blåbærsaft, pannekaker med blåbærsyltetøy slår an hos mange, lage seg en egen blånisse (strikke, hekle, sy, modellerere i trolldeig, nålefilte), høre blåfjellmusikk og tegne til eller se på de gamle episodene eller reise på kino. Man kan ta badet med Lano blåfjellsåpe, og kanskje fotografere lano-ungen til 2010 sin kåring av årets badeengel - eller nisse kanskje det heter? Kanskje dagen for å ta på seg blå klær, eller hvorfor ikke velge blå kjole til julebordet i år? Det er en adelig farge, og det går såmye i svart og rødt og gull og glitter bare på julebordetene. Blått ville kunne gi en fin kontrast, som likevel ikke blir for voldsom! I dag kan også være dagen å strikke seg en blåfjellvott på. Blått for liten, blått for stor. Kort og godt. Eller kanskje skrive julekortene? Ja, jeg er visst litt i julemodus!

blpgodt
P.S: I VG-HELG i dag er det tegnekonkurranse der man enten kan fargelegge en blåfjelltegning som står på trykk der til å klippe ut, eller man kan lage sin helt egne tegning.

Én kommentar

irene-w

14.nov.2009 kl.12:47

Mange gode ideer, men jeg boikotter dem alle og fortsetter strikkingen på min røde juleduk, jeg :-)) Rødt er prinsessefarge fra Jesus tid, har jeg akkurat lest, og at vi i nyere tid har bestemt at rødt kan være voldsomt og vulgært, særlig på jenter -- det får vi bare ta tilbake, og lese om Maria Magdalena som bar sitt røde prinsessesjal med stolthet! Ha en superduper lørdag!

Skriv en ny kommentar

hits