gamle leker omigjen

Tiden leger alle sår, er det noe som heter. Men noen ting forsvinner. Sånn som dueringene. Jeg fant en oversikt som har stått i bøkene Barndom 60-,70- og 80-tallet.  Hvor mange du husker, kommer anpå hvor lenge du har lekt!
80tallsbokanmeldesle

På 80-tallet:

* Rubiks kube
* Trappetroll
* My Little Pony
* Monchichi
* Transformers
* Star Wars-figurer og -kort
* Smurfer
* Popples
* Miniski
* Frisbee
* Slime
* Carebears

På 70-tallet:
* Tjorven-dukken
* Matchbox-biler/bilbane
* Små hoppemenn og bobsleighs
* Viewmaster
* MasterMind
* Othello
* Hatt over Hatt
* Hjemmesydde risfrosker
* Miniski

60-tallet:
* Kaleidoskop
* ScaleTrix bilbane
* Märklin togbane
* Stiga ishockey/fotballspill
* Tekno
* Mekano
* Kjemisett
* Lykketroll
* Plastilina
* Rockering
* Tråder (Cats Cradle)
* Dueringer
* Klinkekuler

Hva husker du`Jeg husker gaktisk veldig masse av dette - nesten alt. Mye levde lenger enn da det var mest populært også. For eksempel hadde vi Stiga ishockey-spill på åttitallet. Det samme med lykketroll, platilina og klinkekuler. Det ble med enda lengre og. Og Dueringene husker jeg også, men de var fra mammas leker. Jeg har spilt Master Mind og hatt over hatt, jeg har stått på miniski og såklart hadde vi både trappetroll, my little pony, hoppmenn og bobs, smurfer (smurfene fuglte en stund med i kinderegg også om jeg ikke husker feil) og bilbane. Og tog, teknolego og rockering! Rock on!

Jeg leker videre!  I dag tar jeg frem gamle ting igjen, noe bare i hodet, andre fysisk. Det er lego og glansbilder, playmo og perler. Perlene er nyinnkjøpte og i miniformat og skal brukes på ny måte. Jeg gleder meg!

De nye miniperlene fra hama er så artige. Jeg kjøpte et stort sett med basisen med plater, perler og strykeark, og noen løse farger kjøpte jeg ved siden av. Påfyll av farger kan jeg ønske meg etterhvert. De koster 15 kroner ca. for posen med en og en farge i - og hele 2000 perler. Koselige, søte, små pakker. Jeg er betatt. (bildet av miniene er nederst i innlegget).

Hvis du har vanlige nabbiperler eller barn som liker å leke med dem, kan du ordne årets julepynt på 15-30 minutter! CChobby gir deg en god beskrivelse
her

minihama

Én kommentar

Torunn

22.nov.2009 kl.21:33

Hei! Du har vunnet srikkebag på bloggen min.

Send meg navn og adresse, så får du den i posten.

Min mailadresse: treep@getmail.no

Hilsen Torunn

Skriv en ny kommentar

hits