Pakkeinndagen for de (jule)gløgge

Hohoho, det er nesten jul. I dag er det julemarkeder rundt omkring. Norsk Folkemuseum har et stort et, og der er det gratis inngang i dag for alle Obos-medlemmer, for eksempel. Barna kan få hjelpe Østlandsnissen med å komme i havn før jul. På DogA i Oslo sentrum er designernes eget julemarked.

Er du riktig smart og gløgg, ta en julegløgg (her er oppskrift på en barnevennlig en) i den ene hånden og hold deg inne litt i dag.  I alle fall om været er som her, og du ikke trenger å mase rundt i alle butikkene i dag. Og må du det først, så varm deg inne etterpå kanskje? Å være inne er også en anledning til å lage egne gaver. Og flyr du på julemarked først, kan du få det til å se ut som at du har vært kreativ. Ja, alt er mulig. Nesten.

Nesten river ingen mann av hesten, så for å sette prikken over i-en kan du gjøre noe eget ut av innpakkingen - eller jukse litt. Bjeller på hesten blir ikke som bjeller på et reinsdyr. men jul blir det jo uansett. Rudolf er rød på nesa og snart er vi forkjøla. Eller vi holder varmen, fyrer på peisen...

Tilbake til lørdagsgode aktiviteter. Forslag til aktiviteter i dag er besøk på julemarkeder og å lage noe man har lyst til å lage, enten det er noe julete eller noe helårs. Deretter: Innpakking. Innpakking er en fin aktivitet som man kan samles rundt bordet, eller pakkedisken om man vil kalle det det for anledningen, om. Man kan bruke vanlig pakkepapir og ferdige merkelapper, eller lage selv. Har man unger, kan de får være med å sette sitt preg på pakkene.

Forslag til merkelappelaging: Bruk pepperkakeformene, tegn rundt og klipp ut av papir. Dekorer som du vil og skriv til og fra. Merk: Bare fantasien setter grenser. Du kan bruke papp eller tykt papir, eller du kan lime tynt papir på tykkere papp. En mulighet er å jha innpakningspapiret du bruker på pakken på den ene siden av pakkelappen. Noe annet det kan være gøy å klippe ut fra, er de juledekorerte melkekartongene. Husk bare å skylle de godt først.

Og så var det bare å ønske alle en riktig god lørdag :)

Jeg har pakket inn noen gaver alt, men ikke i dag (jmfr. bildet, fra dagen jeg også leverte ti gaver). I dag strikkes det snart litt, på noe som skal være ferdig før jul. Til en liten hund! Voff og ho-ho-ho.

P.S Visste du at veien til Betlehem går gjennom Sverige? Det skriver Jostein Gaarder om i Julemysteriet.
pakket

Én kommentar

Heidi

06.des.2009 kl.11:22

Flink du er som alt er ferdig med mange julegaver. Jeg er travelt opptatt med å lage ting som jeg skal ha til julekalenderen min. En ting hver dag er en utfordring. Kanskje blir noe til julegaver.

Håper jeg får tid til å besøke Folkemuseets julemarked neste helg. I dag har jeg tenkt å sette meg ved symaskinen.

Skriv en ny kommentar

hits